Pälsindustrin

Som sagt så kommer vi att ta upp saker om precis allting, saker som vi tycker är viktiga eller intressanta, roliga eller hemska, så här kommer något som vi både tycker är hemskt och viktigt att ta upp.

Vi vill göra alla uppmärksamma på hur dåliga levnadsvillkoren är för djur inom pälsindustrin.
    Ofta så får djuren leva i små, små  gallerburar utan mat och vatten, djuren blir ofta också flådda medan de fortfarande lever och slagna och trampade på. Det kan vara hundar, katter, minkar, tvättbjörnar mm. som behandlas på det här sättet. Vi tycker inte att detta är okej, och det är viktigt att det görs något åt!  
  Bl.a. så kan vi börja med att inte köpa päls ifrån ställen där djuren behandlas så, eller bäst av allt inte köpa päls alls. Det går väl lika bra med fejkpäls eller hur? För oss så ses det mer som snobbigt än coolt att bära pälskläder (t.ex. som Blondinbella), det är töntigt att skryta om det och det visar ofta mycket av hur man är som person, en som är självisk och bryr sig väldigt mycket om pengar och utseendet, alltså: päls är bara för snobbar, och det är väldigt få som gillar snobbar.

http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp  Här kan ni se en video där det visas hur djuren behandlas.

Vi säger inte att det är så här överallt, men det förekommer väldigt ofta.

Vi har inte skrivit ner särskilt mycket fakta, men det finns mer på länken ovan för de som är intressade. Hoppas att det här har gjort intryck :)

Vi får se när nästa inlägg kommer men förhoppningsvis så kommer det välidgt snart, så ha det bra tills dess (:

//E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0