FREDAG

vi har inte varit så aktiva på senaste tiden som ni kanske har märkt... Synd eftersom vi hade ganska så många besökare i början :/ Men nu är det nya tag och vi tänkte faktiskt skriva ett inlägg nu :)

Något som vi har börjat oro oss för nu är nationella proven in svenska nästa vecka :S Det är läsförståelsen på Tisdag & Uppsatsen på Torsdagen. Det är ganska mycket plugg nu och så. Därför kommer vi nog tyvärr inte kunna uppdatera så mycket dom närmaste veckorna.

VI hoppas att någon iaf läser det här XD 

byebyebye 
//L

Sämsta konversationen du någonsin kan ha med en tonårstjej

Mellan mor och dotter vid middagsbordet. Efter att ha suttit tysta ett tag börjar mamman prata.
-Men du, hur blir det med nationella proven nu då? Vilka datum och sånt.
-jag vill verkligen inte prata om det nu.
-Men oj är du så stressad?
-mamma, tyst.

-Jaha okej men gymnasievalet då, har du tänkt något mer på det..?
L ger mamman en sur blick och ignonerar henne.
Efter en liten tyst stund frågar mamman:
-Har du fått några finnar då?
L reser sig upp & går ut ur rummet.



12.01.09

I dag fick jag min  efterlängtade latte haha, det är visst det enda vi skriver om här i bloggen :P
Men vi håller faktiskt på att jobba med ett mer seriöst inlägg om h&ms barnarbete då flera av er var intresserade :)

kramar!
//L

Christopher Maurice Brown


Är han inte snygg?
btw jag kan slå vad om att latten inte är lika god som den på fiket!
haha
//L

Blandat

Jag har gjort egen caffe latte här hemma nu x) (hälsning till L), och sitter och myser framför twilight. Jag älskar den filmen!! och Edward är så heet ^^(vilket jag tror att många håller med om).
    Jag kände inte för att göra något "seriöst" inlägg just nu, men jag håller på att jobba på en om klädaffärer som använder barnarbete och sådant, vi får se när den är klar. 
    Jag kom precis på att vi ska ha vårt gymnasieval klart om typ 20 dagar, och jag har fortfarande inte bestämt mig :S vilken tur att det bara är det preliminära valet! Jag vet att jag ska gå NV, men inte på vilken skola, eller med vilken inriktning eller profil eller något sånt. Och sen precis efter det så är det nationellaproven i svenska, vilket jag är absolut mest nervös inför utav de ämnena. Jag suger på typ läs/hörförståelse, alltså att förstå typ budskapet i texten, och förklara varför han/hon gjorde si och så, och när vi ska ha det muntliga så kommer allting bara stocka sig i halsen och jag kommer få hjärnsläpp, både då och när vi ska ha skrivning.

//E


Yoga

Den här lugnande övningen är rent sagt underbar. Idag testade vi det för första gången, och det var riktigt skönt. Vissa ställningar kändes lite svåra, som när man skulle hålla balansen på ena foten i flera minuter, haha :P. Men man kände sig verkligen lugn när man satt där och andades djuuuuupt medans man bara slappnade av.
Jag älskade det :)





























Har ni testat yoga?

//F

Fika :)

Jag vill hälsa mina kompisar att jag vill fika nu. Jag behöver en cafe latte!

//L

Fasor

Alla är vi rädda för någonting. Det kan vara från skräckfilmer, barndomsminnen, erfarenheter m.m
Vi är också rädda för ganska många saker :P Vi har gjort en lista :)

The grudge - Den här filmen har satt skräck i många,inte minst jag. De två andra vill dock inte erkänna sin skräck för den fruktade kinesiska flickan/pojken...

Clowner - En person i våran lilla grupp tycker att clowner är extremt läskigt. Jag själv har ingen alls skräck för dessa skrattande krulltottar.

Eldsvådor- Den tredje av oss är rädd för att bli inbränd. Att det börjar brinna i ens hus och att man inte kan ta sig ut.

Våldtäckt - Men en sak som vi alla fruktar är att bli våldtagna. Det är nog nästan alla tjejer.


//  L, F & E





Barbie?

Bara jag som kom och tänka på barbie när jag såg blondinbellas blogg idag? Den där rosa klänningen är ju verkligen... Speciell. Men det kan ju vara bra att vara en barbie också... Eller?

fjortizz & emooo

Varje dag ser vi dessa varelser gå runt på våra gator. Men hur är de egentligen?

FAKTA:


FJORTISAR
De blir bara fler och fler! Var man än går ser man fjortisar! *ryser*
Klädsel: Dunjacka (gärna fjällräven), tights, linne som de kallar klänning, märkes skor, hår som är så långt som möjligt.
Smink: MYCKET! foundation, idomin, extremt mycket mascara m.m
Beteende: Tar mycket plats. Väldigt mycket plats (inte bokstavligt talat, de felsta är smala som pinnar, bantning?)
Fördommar: super och festar varenda helg, har ig i samtliga ämnen och kedjeröker.

EMOS
Den mest hatade subkulturen av de alla, ingen gillar emos förutom de själva
Klädsel: Svårt att beskriva men, de brukar ha hellst hängiga kläder med randigt mönster... Allting i svart såklart. Vissa detaljer kan dock vara i rött.
Smink: svart runt ögonen är a och o! Vissa har vit/blek foundation. Måste tillägga att man dock inte kan se det här så mcyket eftersom de har LUGGEN ÖVER HALVA ANSIKTET!
Beteende: Ofta Blyga, men det finns också kaxiga emos, tro mig.  Håller sig mest till sitt kompisgäng, varav alla är emo.
Fördommar: Är deprimerade hela tiden och skär sig.


// L

mac vs windows

Alla känner till de två stora konkurrenterna, men varför är det en sådan stor uppmärksamhet kring vilken dator man ska köpa?



Jag gjorde nyligen stora bytet från windows till mac. Jag är uppvuxen med windows, så beslutet att byta kom när jag skulle köpa en bärbar dator.  Första dagarna var riktigt förvirrande. Mac och windows har väldigt annorlunda upplägg

Vi är eniga om att ingen av de två datorerna är  bättre än den andra. En mac kan göra nästan allt som en PC kan, och vice versa. Det gäller bara att se till att man vet vad man vill ha en dator till, och vad man kommer göra med den. Ifall jag vet att jag aldrig kommer spela spel och är mer intresserad av musik/bildredigering, så skulle jag kanske tycka att en mac passar bättre. Men then again så går det att göra allt det på PC också.

Macintosh (mac) kan kosta flera tusen mer än "vanliga" windows datorer. Är det verkligen värt det?

Vad tycker ni?

COLDPLAY

Bara jag som älskar dom? :D
Älska! Gillar ni dem?

Pälsindustrin

Som sagt så kommer vi att ta upp saker om precis allting, saker som vi tycker är viktiga eller intressanta, roliga eller hemska, så här kommer något som vi både tycker är hemskt och viktigt att ta upp.

Vi vill göra alla uppmärksamma på hur dåliga levnadsvillkoren är för djur inom pälsindustrin.
    Ofta så får djuren leva i små, små  gallerburar utan mat och vatten, djuren blir ofta också flådda medan de fortfarande lever och slagna och trampade på. Det kan vara hundar, katter, minkar, tvättbjörnar mm. som behandlas på det här sättet. Vi tycker inte att detta är okej, och det är viktigt att det görs något åt!  
  Bl.a. så kan vi börja med att inte köpa päls ifrån ställen där djuren behandlas så, eller bäst av allt inte köpa päls alls. Det går väl lika bra med fejkpäls eller hur? För oss så ses det mer som snobbigt än coolt att bära pälskläder (t.ex. som Blondinbella), det är töntigt att skryta om det och det visar ofta mycket av hur man är som person, en som är självisk och bryr sig väldigt mycket om pengar och utseendet, alltså: päls är bara för snobbar, och det är väldigt få som gillar snobbar.

http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp  Här kan ni se en video där det visas hur djuren behandlas.

Vi säger inte att det är så här överallt, men det förekommer väldigt ofta.

Vi har inte skrivit ner särskilt mycket fakta, men det finns mer på länken ovan för de som är intressade. Hoppas att det här har gjort intryck :)

Vi får se när nästa inlägg kommer men förhoppningsvis så kommer det välidgt snart, så ha det bra tills dess (:

//E

presentation from us

Hej alla! haha eller alla och alla :P..
Tänkte presentera våran blogg lite grann!
VI är tre st anonyma personer som bor någonstans i Sverige, och vi bloggar om precis allting. Jag kan avslöja att en av oss är väldigt bra på engelska, så kanske att det kommer ett och annat inlägg på engelska också.  Om du nu skulle råka komma in på den här sidan uppskattar vi väldigt mycket om ni skriver en kommentar! Vi lovar att kommentera tillbaka:P

Vi tänker skriva om saker som händer, som har hänt och kanske delar av våra egna liv om ni har tur :)

Looooots of hugs! :)
//LEDUS

Välkommen till min nya blogg!

yeeey nu funkar det :P

RSS 2.0